HandbalmasterZ

www.handbalmasterz.nlSamen naar een fijn en veilig sportklimaat: dát is wat wij graag willen. Sportiviteit en respect bevorderen. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is het vergroten van de spelregelkennis bij de spelers en coaches. Om deze kennis te verbeteren, is ‘HandbalMasterz’ geïntroduceerd. Je oefent hier je spelregelkennis en sluit dit af met een examen. Na het behalen van je examen ontvang je een spelregelbewijs. Spelers en coaches die een goede kennis van de spelregels hebben, kunnen hiermee ook tijdens het spel voordeel behalen.


Voor wie is HandbalmasterZ?
De leden die de leeftijd hebben bereikt waarin zij overgaan naar de A-jeugdcategorie. Deze leden moeten het spelregelbewijs halen voor de start van de competitie.

Ter verduidelijking:
voor het seizoen 2018-2019 geldt de verplichting voor iedereen die geboren is in 1998, 1999, 2000 en 2001.

Elke seizoen wordt het geboortejaar dus opgehoogd. 
Een competitieseizoen begint op 1 september. Dat betekent dat je vóór deze datum in het bezit moet zijn van het Spelregelbewijs. Indien je na 1 september lid wordt van het NHV, dan krijg je tot 31 maart daaropvolgend de kans het Spelregelbewijs te halen.
Daarnaast:
- Iedereen die een scheidsrechtersopleiding wil volgen
- Iedereen die coach is bij een C-jeugdteam of hoger
- Iedereen die een trainersopleiding wil volgen
- Iedereen die Praktijkbegeleider

Als je van club verandert en je hebt bij je "oude" club het Spelregelbewijs behaald, dan hoef je dit niet opnieuw te doen. Ook als je van club verandert kan je nieuwe club zien of je een Spelregelbewijs hebt.

Aan de slag
Moet je zelf het spelregelbewijs halen?
Vraag dan eerst jouw inlogcode aan bij jouw vereniging.
Heb je hierna hulp nodig bij het inloggen? Hier vind je de handleiding.
Ben je zelf de verantwoordelijke binnen de vereniging voor HandbalMasterz en heb je vragen? Klik dan hier voor een eenvoudige handleiding om je zo goedmogelijk te kunnen helpen.

Vragen
Heb je vragen of opmerkingen dan kun je ons bereiken via opleidingen@handbal.nl of 026-7071433

Veelgestelde vragen

Wie hoeven het spelregelbewijs niet te halen?
Iedereen die vóór 1998 is geboren. Natuurlijk wel als je scheidsrechter wilt worden, coach wil zijn bij een C-jeugdteam of hoger of een cursus wil volgen.
Iedereen die al een scheidsrechtersdiploma HS2, HSA1 of hoger heeft, is vrijgesteld. Voor de opleiding Jeugdscheidsrechter is het Spelregelbewijs niet verplicht. Spelers die Jeugdscheidrechter zijn, moeten als speler wel het Spelregelbewijs halen.

In ben nu 1e jaar B-jeugd. Kan ik het Spelregelbewijs halen?
Natuurlijk kan en mag dat. En je hoeft, als je naar de A-jeugd gaat, niet weer opnieuw het Spelregelbewijs te halen.

Kan ik ook vrijwillig het Spelregelbewijs halen?
Dat kan altijd! 
Je club dient je dan in Sportlink Club toe te voegen aan de groep "Vrijwillig". Je krijgt dan van de club een activatiecode. Nadat je je geactiveerd hebt, kun je inloggen om het Spelregelbewijs te halen.

Waar kan ik controleren of iemand het spelregelbewijs heeft gehaald?
Als iemand het spelregelbewijs heeft gehaald, dan wordt dit vastgelegd in Sportlink..De club kan in Sportlink Club zien welke leden het Spelregelbewijs hebben. 

Mag ik wel spelen als ik geen spelregelbewijs heb?
Vanaf 1 juli 2015, als je de A-jeugdleeftijd hebt bereikt, moet je het Spelregelbewijs hebben, anders mag je niet spelen.
Als je toch gaat spelen, dan kan dit uitgelegd worden als "ongerechtigde speler". Het reglement bepaalt dan de consequenties.

Wordt er gecontroleerd?
Als je het Spelregelbewijs hebt gehaald, wordt dit vastgelegd in Sportlink (het centrale registratiesysteem van het NHV). Daarin staan ook de teamopgaven en het digitale wedstrijdformulier. Dus is controle redelijk eenvoudig Er bestaat een mogelijkheid dat, als je niet het verplichte Spelregelbewijs hebt, je niet toegevoegd kunt worden aan het digitale wedstrijdformulier en dus niet mag spelen.